biglogo archivum

A Lengyel Köztársaság budapesti Nagykövetsége tisztelettel tájékoztatja, hogy a 2014. május 25-én tartandó Európai Parlamenti választásokkal kapcsolatban Magyarországon egy lengyel szavazókör létesült, 153. számmal, amely Magyarország egész területére terjed ki. A választási Bizottság székhelye és a választási helyiség a Lengyel Köztársaság budapesti Nagykövetsége épületében kapott helyett, címe: 1068 Budapest, Városligeti fasor 16.

Az aktív választójog megilleti azokat a lengyel állampolgárokat, akik legkésőbb a választás napján betöltik a 18 éves korhatárt, jogerős bírósági határozat nem fosztotta meg őket a közjogoktól, választási jogtól, sem cselekvőképességüktől. A Lengyelországban kihirdetett választásokban szándékozó részt venni EU állampolgároknak állandó lengyelországi lakhellyel kell rendelkezniük.

Szavazatleadás céljából előzetesen be kell iratkozni a választók névjegyzékére.

Ajánljuk Önöknek, hogy a beiratkozást a ewybory.msz.gov.pl, vagy a e-wyboryzagranica.msz.gov.pl internetes portálon végezzék el.

Beiratkozni legkésőbb 2014. május 22-ig lehet.

A beiratkozási követelmény nem vonatkozik azokra a választókra, akik a lengyelországi község által kiadott, szavazási jogukról szóló igazolással rendelkeznek.

A 153. választási körzetben a választói névjegyzékbe bejegyzett választó legkésőbb 2014. május 23-ig bejelentheti igényét egy igazolásra, amely jogosultságot ad arra, hogy szavazatát tetszőleges lengyelországi, vagy külföldi lengyel választási körzetben adja le.

Lehetőség van a választás levelezési úton történő lebonyolítására. A levelezéssel történő szavazatleadásának szándékát legkésőbb 2014. május 12-ig kell bejelenteni. Ehhez meg kell adni egy pontos címet, amelyre az okmányokat fogják elküldeni.

Ajánljuk Önöknek az ewybory.msz.pl címen történő regisztrálást.

Közvetlenül a Konzuli Referátumban is jelentkezhetnek elektronikus posta, levél, vagy telefon útján, megadva a következő adatokat: keresztnév/keresztnevek, családi név, apja neve, születési dátuma, PESEL szám (lengyel személyi szám), a külföldi tartózkodás helye, az érvényes lengyel útlevele (személyi igazolványa) száma, valamint kiállításának száma, dátuma, a választói jegyzékbe történő bejegyzés helye (az ideiglenesen külföldön tartózkodó választók esetében), továbbá a cím, amelyre a választási csomagot fogják küldeni (csak a konzuli körzet határain belül).

 Załącznik_nr_1.
 Załącznik_nr_2.




 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje