biglogo archivum

 

Bronisław Komorowski, a Lengyel Köztársaság elnöke, a Külhoni Lengyelek Világnapja alkalmából állami kitüntetéseket adott át a világ lengyelség aktivistáinak. Az elnök kifejezte reményét, hogy az egyes emberek tevékenysége és munkája együttesen alakítja Lengyelország képét a világon.

swiatowy-dzien-polonii

Magas kitüntetést kapott többek között a Lengyel Köztársaság és Magyarország polgára, Felföldi Mária, a 2006 óta működő Polonia Nova Egyesület alapítója és elnöke. Az ő nevéhez fűződik a Nyitott Egyetem, amely keretében a Magyarországon élő lengyelek havonta hallgathatják kiváló magyar és lengyel szakemberek előadásait.
Több információ: http://www.prezydent.pl/aktualnosci/ordery-i-odznaczenia/art,1322,odznaczenia-z-okazji-dnia-polonii-i-polakow-za-granica,1.html  2002 óta, május 2-án ünneplik szerte a világon a Külhoni Lengyelek Világnapját. Az ünnepet a lengyel Szenátus alapította, elismeréseként, amivel adóz a világon szétszóródott Polóniának Lengyelország függetlenségének visszanyerésében tett erőfeszítéséért, az Óhazához való hűségért, valamint a Haza nehéz pillanataiban nyújtott segítségért.

(b.)

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje