biglogo archivum

* November 1-én (szombaton),Mindenszentek ünnepén 15.00 órai kezdettel szentmisét tartanak a Rákoskeresztúri köztemető lengyel parcellájában.
* November 9-én 10.30 órakor, a budapesti Lengyel Templomban - gyermekek kiemelt részvétele mellett - szentmisét celebrálnak a lengyel haza szándékára, Lengyelország függetlenségi ünnepe alkalmából.
* November 11-én 11.00 órakor, Lengyelország függetlenségi ünnepe alkalmából a Bem J. Lengyel Kulturális Egyesület koszorúzási ünnepséget rendez Józef Piłsudski marsall Budapest, XII. kerületi emléktáblájánál.
* November 13-án tartják a budapesti Lengyel Templomban a havonkénti fatimai istentiszteletet.
* November 14-én az Aranytíz Kulturális Központban (Budapest, V. ker.) a helyi lengyel kisebbségi önkormányzat szervezésében nyitják meg a Zenobia Siekierski festészetét bemutató "Lengyel és magyar tájképek" c. kiállítást.
* November 14-16. között budapesti plébániánk hívői Częstochowába utaznak, hogy az éjszakai őrködésen - amelyet a Krisztus Társaság szervez a külhoni Polónia részére - imádkozzon a világ lengyelségéért.
* November 15-én (szombaton) 16.00 órakor az érdi Magyar-Lengyel Kulturális Egyesület bemutatja a Katyńról szóló dokumentumfilmet, és találkozót szervez annak rendezőjével, Konrad Sutarskival.
* November 23-án a budapesti Lengyel Templomban, a liturgiai évet záró Krisztus király ünnepén, a Krisztus Társaság és a Krisztus Király Missziós Nővérek patrónusának napján alkalmi szentmisét mutatnak be.
* November 23-án kb. 12.00 órakor a Lengyel Házban megnyitják a Szt. Erzsébetnek szentelt kiállítást.
* November 23-án 12 órakor a Lengyel Házban Csisztay Gizella mutatja be az általa fordított lengyel könyveket: Włodzimierz Odejewski "Katyni regény" ("Katyńska opowieść") és Julian Klonhauser Otthon, álmok, gyermekkori játékok - sziléziai regény ("Dom, sny, gry dziecięce - śląska opowieść") cimű művét. A találkozóra a szerzők érkezését is várják.
* November 28-án, 19 óra 30 perckor a rákosligeti Csekovszky Árpád Művelődési Házban lép fel a Korczynából (Krosnói Járás) érkező lengyel néptánc- és énekegyüttes.
* November 29-én András-napi bált rendez a Budapest, XI. ker. Lengyel Kisebbségi Önkormányzat.
* November 30-án, 15 órakor kezdődik a Nemzetiségi Gála a Budapest, XVII. kerületben lévő Vigyázó Sándor Művelődési Házban, ahol a korczynai néptánc együttes is szerepel.* November 30-án a budapesti Lengyel Templomban megünneplik az advent kezdetét. Figyelem: A budapesti Lengyel Templomban a hónap minden második vasárnapján tartanak gyermekmisét.

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje