biglogo archivum

2008. november 28-30-a között nagyszabású ünnepségre került sor Rákosmentén.
A Budapest Főváros XVII. kerületi Lengyel Kisebbségi Önkormányzat meghívására lengyel delegáció érkezett a partner Krosnói Járásból, Jan Zych, Korczyna település bírója (wójt Gminy Korczyna) vezetésével. A vendégeket pénteken este a Csekovszky Árpád Művelődési Házban fogadta a Magyar-Lengyel Baráti Kör tagsága. Dévényi Gáborné, a Csekovszky Árpád Művelődési Ház igazgatója nyitotta meg a rendezvényt. Puskás Mária és Csekovszky Árpádné köszöntötte a vendégeket. A Krosnói Járás részéről Grażyna Ostrowska kulturális és vidékfejlesztési vezető köszöntötte a Baráti Kör tagságát. A programban fellépett az öt éve alakult Kombornia Népi Együttes (Zespół Ludowy "Kombornia") Agata Pucykowicz vezetésével. Az állófogadást a lengyel "Trafunek" cég rendezte.

Másnap délután tovább folytatódott a program. A Diadal úti Általános Iskolában Horváth Tamás alpolgármester és Olejnik Ilona igazgató köszöntötte a vendégeket. Az iskola ötödikes diákjainak játékos előadása után Csatai László és barátai magyar táncházat szerveztek, míg a Kombornia Népi Együttes lengyel programot mutatott be.
Vasárnap délután, a rendezvénysorozat zárásaként a rákoskeresztúri Vigyázó Sándor Művelődési Házban rendezett Nemzetiségi Gálán mutatkozott be a Kombornia Népi Együttes. A Nemzetiségi Gála résztvevőit Fohsz Tivadar alpolgármester köszöntötte. A műsorban a Kombornia lengyel néptáncegyüttesen kívül a program első részében Marinova Cánka bolgár népdalénekes és zenekara, majd a Fröhlicher Kreis német gyermek művészeti csoport, a Keresztúr hagyományőrző tánccsoporttal és a Szlovák asszonykórussal közösen, a második részben a Nairi örmény együttes, a Cerbul de Aur román néptáncegyüttes, az Ugocsa ruszin népdalegyüttes valamint Zeusz és barátai görög zenekar mutatta be műsorát.
A lengyel delegáció tagjai szabad idejükben a főváros nevezetességeivel ismerkedhettek meg. A partnerkapcsolat újabb állomásaként szervezett ünnepségsorozaton a magyar vendéglátók és az Önkormányzat vezetői nagy szeretettel fogadták a vendégeket.
(B.A.)

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje