biglogo archivum

* December 1-jén (vasárnap) a Mikulás Wiolinka és Bemolek társaságában látogatást tesz a Bem J. LKE-ben. A rendezvény társszervezői a III., V., VIII. és IX. kerületi LNÖ-k.

* December 1-jén a budapesti Lengyel Templomban a 10.30-kor kezdődő szentmisével kezdetét veszi az új liturgikus év. Adventi koncertet ad a Przemyślből érkező vendégkórus.

* December 1-jén az LKK Óhegy utca 11-es szám alatti részlegében, a Lengyel Házban 12 órai kezdettel fotókiállítás nyílik Małgorzata Radziejowska és Janusz Skórski műveiből 'Hadd játsszon a szél" címmel.

* December 2-a és 20-a között látható Egerben az Agria Park Galériában (a helybéli LNÖ szervezésében létrejött) Lengyelország madártávlatból című kiállítás.

* December 4-e és 6-a között a Lengyel Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola növendékeinek egy csoportja Krakkóba utazik az ottani betlehemes makettek versenyére.

* December 8-án 10.30-kor gyermekmise lesz a budapesti Lengyel Templomban, 12 órakor pedig a Mikulás - a Magyarországi Lengyel Katolikusok Szent Adalbert Egyesülete meghívásának eleget téve -látogatást tesz a gyerekeknél a Lengyel Házban.

* December 13-án ünnepélyes lengyel vigíliai esten találkozik a nyíregyházi polónia. A helybéli LNÖ szintén ezen a napon ünnepli fennállásának 15. évfordulóját.

* A budapesti Lengyel Templomban december 13-án, 17 órakor fatimai szentmise lesz.

* Tatán december 13-án, 15 órakor kezdődik a helybéli polónia “ ostyatöréssel egybekötött - ünnepi karácsonyi találkozója (az ottani LNÖ szervezésében).

* A Lengyel Nyelvoktató Nemzetiségi Iskolában december 14-én iskolai karácsonyesti

* December 15-én 16 órai kezdettel a Bem J. LKE ostyatörési ünnepséget rendez (a Budapest III., V., VIII. és IX. kerületi LNÖ-k társszervezésében).

* December 15-én a veszprémi Regina Mundi templom plébániáján karácsonyi ostyatörési találkozó lesz, amelynek bensőségességét a Lengyel Iskola helyi tagozatos növendékeinek illetve az ottani LNÖ mellett működő ifjúsági Lengyel Kórusnak a fellépése fogja fokozni.

* December 15-én, Budapesten vigíliai ünnepséget szervez az FLÖ.

* December 15-én a békéscsabai MLB KE karácsonyi ostyatörési ünnepséget szervez.

* December 16-án a békéscsabai evangélikus templomban adventi koncertet ad a F. Chopin kórus.

* A Lengyel Házban december 19-én 13 órakor kezdődik a Magyarországi Lengyel Katolikusok Szent Adalbert Egyesülete által a polónia szépkorú tagjai részére szervezett vigíliai találkozó.

* December 22-én 15 órakor adventi mise lesz az újpesti LNÖ székházában. Egyúttal mindenkit tájékoztatunk, hogy Budapesten, a Lengyel Templomban ugyanezen a napon a 10.30-kor kezdődő szentmise alatt lehetőség lesz szentgyónásra (másik káplán is lesz).

* A budapesti Lengyel Templomban december 24-én 24.00-kor kezdődik a lengyel-magyar éjféli mise.

* Mindenkit tájékoztatunk, hogy a budapesti Lengyel Templomban december 25-én 10.30-kor és 18 órakor kezdődnek a lengyel nyelvű karácsonyi szentmisék, december 26-án viszont kizárólag 10.30-kor.

* A budapesti Lengyel Templomban December 31-én 17.00 órakor kezdődik az év végi hálaadó szentmise.

* December 31-én szilveszteri bált rendez a Magyarországi Lengyel Katolikusok Szent Adalbert Egyesülete.

Figyelem: A szerkesztőség a fent említett programokban bekövetkezett változásokért nem vállal felelősséget.

(b.)

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje