biglogo archivum


November 1-jén 15 órai kezdettel lengyel szentmise lesz a Rákoskeresztúri Köztemető lengyel parcellájában.


November 1-jén az egri Polónia az emlékezés virágaival és mécseseivel díszíti, illetve megkoszorúzza a II. világháború idején Egerben elhunyt lengyel katonai menekültek sírjait.


November 3-án, 12 órakor, az LKK Óhegy utcai részlegében kiállítás nyílik Wacław Piszczek CM atya képeiből, melyekkel Henryk Sienkiewicz összes műveinek a Krakkói Misszionárius Atyák Teológiai Intézete által kiadott bibliofil kiadását illusztrálta. A kiállítás címe: 'Henryk Sienkiewicz, a lengyel történelem tanítója'. A kiállítást melegen ajánljuk a magyarországi lengyel gyermekek és fiatalok figyelmébe.


A Lengyel Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola tájékoztatása értelmében november 7-ig lehet jelentkezni a december 5-e és 7-e között zajló ECL vizsgákra. Jelentkezni a www.ecl.hu oldalon lehet.


November 7-e és 9-e között a Lengyel Turisztikai Képviselet Lengyel Napokat tart Budapest legrégebbi piaci épületében, a Fővám téren, a Nagycsarnokban.


November 9-én a LK Nagykövetsége és a Lengyel Intézet ebben az évben némileg eltérő módon ünnepli a Lengyel Függetlenség Napját: minden érintettet szeretettel várnak a lengyel zenei csillag, Anna Maria Jopek koncertjére a Budapest Music Centerbe.


November 7-e és 10-e között muszynai kirándulást szervez a Fővárosi Lengyel Önkormányzat és a XIII. kerületi LNÖ.


November 10-én a Lengyel Templomban 10.30-kor kezdődik a hazáért felajánlott szentmise, melynek folyamán vallásos-hazafias énekekből összeállított koncertet fog adni (a Szent Adalbert Egyesület meghívására érkező) grodziski Bogorya női kórus. A koncert után találkozóra kerül sor a Lengyel Házban.


November 11-én a Lengyel Függetlenség Napja alkalmából a Veszprémi Lengyel Önkormányzat ünnepi koncertet szervez, amelynek dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára lesz a díszvendége, és jelen lesz rajta Porga Gyula, Veszprém polgármestere is. Az est programjában szerepel Kohán Nikolett fellépése, aki Rostetter Sylwester kíséretében Moniuszko és Chopin dalokat fog előadni, illetve a Mendelssohn vonószenekar koncertje, melynek során Wieniawski i Lutosławski művek fognak elhangzani.


November 11-én “ a Lengyel Függetlenség napján “ a Bem J. Lengyel Kulturális Egyesület 11 órai kezdettel koszorúzási ünnepséget szervez J. Piłsudski tábornok budapesti (Apor Vilmos téri) emléktáblájánál.


November 13-án a budapesti Lengyel Templomban 17 órakor szentmise lesz, amelyet fatimai ájtatosság követ.


November 13-án 17 órakor kezdődik a 'Lengyelország egy diplomata szemével' című találkozó, amelyet az Érdi Lengyel - Magyar Kulturális Egyesület szervez dr. Molnár Imrével, a Magyar Köztársaság egykori varsói tanácsosával.


November 14-én 18 órakor az V. kerületi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat 15 éves működése alkalmából polóniai képzőművészek kiállítása nyílik az Aranytíz Kultúrházban (Bp. V. ker. Arany J. u. 10.) található Átrium Galériában.


November 15-én Egerben Marcin Dominik Głuch ad zongorakoncertet az Eszterházy Károly Főiskola kápolnájában.

November 15-én Egerben lengyel gasztronómiai est lesz a Hotel Parkban.


November 16-án Budapesten az Akadémia u. 1. szám alatt található színházteremben Jan Pietrzak ad koncertet 'A nevetés hatalma' címmel. A koncertet a Fővárosi Lengyel Önkormányzat, valamint a XIII. és XVIII. kerületi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat közösen szervezik. 


November 16-án (szombaton) 17 órai kezdettel “ a Lengyel Függetlenség Napja alkalmából, a dunaújvárosi LNÖ szervezésében “ Marcin Dominik Głuch ad zongorakoncertet. Helyszín: a dunaújvárosi evangélikus templom. 


November 20-án, 17 órakor kiállítás nyílik 'Teleki Pál és a lengyelek' címmel az Ăśllői út 400. alatti galériában, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár a szervező: a XVIII. kerületi LNÖ. 


November 23-án Budapesten ülésezik az Országos Lengyel Önkormányzat, utána pedig megtartja a minden évben esedékes közmeghallgatást. 


November 24-én 10.30-kor kezdődik a budapesti Lengyel Templomban Krisztus Király, a mindenség urának ünnepe. Ezen a napon fejeződik be a liturgikus év. 


November 24-én a Lengyel Nyelvoktató Nemzetiségi Iskola növendékei nyelvi műhelyen vesznek részt Krakkóban. 


November 30-án a IV. kerületi Cserkészházban (István u. 17.) a Nemzetközi Kórusfesztivál keretében, többek között fellép a Przemyski Zenei Társaság Kamarakórusa, illetve a Niżałowski hárfaduó.

 
Figyelem: A szerkesztőség a fent említett programokban bekövetkezett változásokért nem vállal felelősséget.
(b.)

 

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje