biglogo archivum

A „Polonia Węgierska” áprilisi számában a fő témaként azok a kezdeményezések és projektek jelennek meg, amelyek „a jelenlegi helyzetre való tekintettel” – állítólag Lengyelországban most ez a legtöbbet használt szókapcsolat – az internetre „költöztek át”.

Megláthatjuk, hogyan boldogulnak ebben a helzetben a magyarországi lengyel iskolák, valamint azok a lengyel intézmények, amelyek programjaikat felvitték a virtuális valóságba. 

A „Zoom” fejezetben – amely olyan lesz, mint a fényképezőkben található funkció – ráközelítenek a lengyelségi közösségekre és a híres személyiségekre, ráközelítve például a márciusban elhunyt Ryszard Kruzára, a híres lengyel jazz zenészre, ezzel is szeretnénk megóvni őt az elfelejtéstől. 

A „Történelem” című részben megemlékezünk és tisztelgünk a katyńi mészárlás mártírjai és a smoleński katasztrófa áldozatai előtt, a „Könyvújdonságok”-ban egy olvasmányt ajánlunk a nyári szünidőre, a „Magyarország gyerekszemmel” és a „Lengyelország gyerekszemmel” című úti kalauzokat, amelyeket a budapesti Lengyel Nagykövetség mellett működő lengyel iskola tanulói írtak, végül pedig néhány fontos hirdetés olvasható.

 

Jó olvasást kívánok!

Marzena Jagielska

főszerkesztő 

  

A szerkesztőségtől: a PW 292 teljes verziója elérhető a honlapunk - Média / Polonia Węgierska fülben.

                  

Kapcsolat

Országos Lengyel Önkormányzat
1102 Budapest, Állomás u. 10.
tel: 36-1/261-1798, 36-1/260-7298
fax: 36-1/909-28-56
e-mail: olko@polonia.hu 

OLÖ Intézmények
LMH  |  LNONI  |  LKIésM

Lengyel szószóló

Dr. Rónayné Słaba Ewa
Lengyel Nemzetiségi Szószólói Iroda
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 1-3.

 

Lap teteje